May 21, 2022

Ameng ditudvh Kembali Mengambil Bahan TerIarang, Sekali Ini Tindakan Ameng Buat Ramai Terkejvt

PENYANYI Ameng berang apabila ditu.duh mengambil b4rang terl4rang ketika sedang membuat persembahan siaran langsung menerusi laman Facebook Artiste Voice of Legend (AVOL) pada petang Sabtu.

Susulan itu, Ameng atau nama sebenarnya, Wan Aminuddin Wan Ismail, 52, membuat laporan terhadap dua individu yang men1ngg4lkan komen f1tn4h itu di Balai p0lis Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur pada pagi Ahad.

“Saya dah pun buat laporan p0lis dan menuntut dua individu tersebut untuk buat permohonan maaf secara terbuka kepada saya dalam tempoh 24 jam… kalau datang berjumpa dengan saya lagi bagus, baru gentleman, ini cakap belakang-belakang.

“Masa saya tengah buat persembahan live, mereka boleh komen kata yang saya kembali men4gih, sampai cakap saya nampak macam k4cip dalam video itu.

“Lepas mereka cakap macam itu, saya tengok views video pun dah menurun… secara tidak langsung ia menjejaskan pendapatan saya yang mengharapkan pada views penonton untuk konsert tersebut,” katanya ketika dihubungi mStar.

Ameng buat lap0ran p0lis di Balai p0lis Danau Kota pada pagi Ahad.

Terdahulu, dua individu menulis komen berb4ur f1tn4h dengan menvduh perlakuan Ameng mengetip gigi ketika sedang menyanyi seolah-olah sedang mengambil ddah.

“Gigi tak reti duduk diam ya, takkan cas balik?”

“Dah agak mesti ada yang perasan, begitu juga saya tapi bersangkan baik jela eh. Kita bekas mesti tahu kan, ” tulis netizen berkenaan.

Masa saya tengah buat persembahan live, mereka boleh komen kata yang saya kembali men4gih, sampai cakap saya nampak macam k4cip dalam video itu.

AMENG

VOKALIS KUMPULAN SPRING

Dalam pada itu, Ameng menyifatkan tudvh4n itu keterlaluan kerana sebagai seorang b4ndu4n pastinya isu ini amat sensitif memandangkan dia sudah 12 tahun bersih daripada n4j1s ddah.

“Sudah 12 tahun saya berhenti ambil ddah, r0k0k pun dah berhenti sejak dulu. Kalau dia tak percaya, saya boleh ambil urine test, buktikan!

Ameng sudah 12 tahun bersih daripada pen4gih4n ddah.

“Bukan senang saya berjuang nak dapatkan kembali kepercayaan peminat selepas empat tahun keluar penj4ra sebab kita ini bekas b4ndu4n.

“Kalau niat dia nak bergur4u tapi ia beri kesan yang sangat besar kepada saya,” katanya.

Ameng yang merupakan vokalis kumpulan popular 90-an Spring terlibat dalam Konsert Maya RM1 yang menghimpunkan ramai penyanyi popular era sama menghiburkan peminat menerusi konsert secara virtual.

Selain Ameng, turut terlibat dalam konsert tersebut ialah Fredo, Hasnul dan Jatt Ali.

Untuk rekod, Ameng pernah dipenj4ra lapan tahun dan dikenakan 10 kali seb4tan oleh m4hk4mah Sesyen Melaka pada 12 April 2011 kerana kesalahan peny4lahguna4an ddah.

Penyanyi yang popular dengan lagu Sampai Hati dan Sejati itu kemudiannya dibebaskan pada 14 Jun 2016 selepas lima tahun berada dalam penj4ra kerana rekod berkelakuan baik.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Mstar