May 21, 2022

“Banyak Betul Putar Belit K0 ye Sajjat” Akhirnya Sepupu Sajjat B0ngkar Semua Yang Terjadi

Temu bual yang dilakukan oleh selebriti Harith Iskander dengan usahawan k0ntr0versi Nursajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman sememangnya masih hang4t dibualkan oleh warganet.

Temu bual bersama Sajjat

Dalam temu bual yang bersiaran langsung di Facebook selebriti berkenaan, Sajjat ada menceritakan kr0n0logi yang terjadi dalam hidupnya berhubung beberapa isu sehingga dia mengambil tndakan melarikan diri ke luar negara.

Sajjat putar belit fakta

Walau bagaimanapun, dalam temubual bersama usahawanTrang3nder itu, ada pihak yang kurang setuju denganpended4han yang dibuat oleh Sajjat.

Menurutnya, Sajat telah memutar belitkan fakta dan menjelaskan lsuMahkamah berkaitan k.es penlpuan dengan cara yangSal4h.

Hal ini dimaklumkan sendiri oleh sepupunya iaitu Nurnilam Sari di laman Facebook. Dia yang dikatakan menjadi ‘mngs4’ k.es yang melibatkan Sajjat telah tampil membangk4ng apa yang diperkatakan oleh usahawan itu.

Rasa tk adil kerana Sajjat dah disahkanBersalah

Tk hanya itu, Nurnilam Sari dan seorang lagi individu yang terlibat dalam kesPenlpuan yang dilakukan Sajjat dikenali sebagai Nurwati Husin bercadang untukMenyaman Harith Iskander berhubung temubual yang dianggap berat sebelah.

Akan Sam4n Harith Iskander kerana benarkan bercakap lsu Mahk4mah

“Tk sebelah mana-mana pihak”

Walau bagaimanapun, Harith Iskander menerusi laman Facebooknya telah menulis bahawa dia sama sekali tdak berpihak kepada mana-mana individu.

Dia cuma mahu rakyat Malaysia mendengar sendiri apa yang diperkatakan Sajjat dari mulvtnya sendiri tnpa perlu percaya 100% apa yang diucapkan.

Terdahulu, temubual selebriti berkenaan dengan usahawan k0ntr0versi tersebut telah mencetvskan ‘g0s1p’ baru apabila Sajjat secara terang-terangan mengaku bahawa dirinya adalah seorangTransgnd3r.

Dalam temubual itu juga, dia ada menceritakan berkenaan ke.sMahkamah yang dilaluinya dimana dia kalah salam ke.sSam4n tersebut dan perlu membayar ratusan ribu ringgit.

 

Sumber:ohmymedia