May 18, 2022

Lokasi Majlis Dijadikan Pusat Penempatan Banjir, Netizen Terharu Pasangan Pengantin Ini Sedekah Lauk Kenduri

Benc4na banjir di Lembah Klang dan beberapa tempat kini dalam keadaan yang membimbangkan. Malah, rakyat ketika ini bersatu hati menghulurkan bantuan untuk mereka yang terjej4s.

Terbaharu, sebuah video TikTok tular di media sosial memaparkan majlis persandingan pasangan pengantin di Meru, Klang terp4ksa dib4talkan berikutan venuemajlis itu dijadikan sebagai pusat penempatan m4ngsa banjir.

Menarik perhatian netizen apabila pasangan pengantin dan keluarga sebulat suara memberikan makanan ketika majlis tersebut kepada para m4ngsa banjir yang berada di situ. Difahamkan, jemputan pengantin seramai seribu tetapi dikurangkan kepada 300 orang lalu disebabkan terk4ndas di situ maka makanan diagihkan kepada para m4ngsa.

Rata-rata netizen berasa terharu kerana pengantin tersebut sanggup berkongsi rezeki dengan para m4ngsa. Malah, para netizen turut mendoakan perkahwinan mereka diberkati dan berharap selepas benc4na ini berakhir majlis persandingan mereka dapat dilaksanakan.

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen juga berharap pasangan tersebut akan bahagia selalu dan memuji tindakan pasangan pengantin tersebut. Misi menyelamat kini masih giat dijalankan dan diharap bantuan akan segera sampai kepada mereka yang terper4ngkap.

sumber: thevocket