May 24, 2022

Netizen Puji Pemandu Ini Kej4r Suspek Did4kwa Sengaja L4nggar Lari Sebuah Motosikal

Amat jarang sekali kita dapat lihat pemilik dashcam mengej4r suspek yang melakukan masalah di atas atas jalan raya, namun pemandu ini bertindak berani dengan mengej4r suspek yang mel4rikan diri setelah dipercayai ‘sengaja’ mel4nggar sebuah motosikal sehingga terj4tuh di tengah-tengah jalan.

Menurut hantaran Instagram @info.semasa.my, kejadian tersebut dirakam di hadapan Sekolah Kebangsaan Talang, Kuala Kangsar, Perak pada petang hari Isnin lalu.

Video yang dikongsikan tersebut telah meraih perhatian ramai yang rata-rata kagum dengan keberanian pemilik dashcam tersebut kerana sanggup mengej4r pemandu kereta Proton Persona itu yang nampak seperti ‘sengaja’ mel4nggar penunggang motosikal sehingga jatuh.

Netizen juga mengucapkan terima kasih atas kecekapan pemilik dashcam tersebut kerana dia merupakan satu-satunya saksi terdekat semasa inslden kem4langan tersebut berlaku.

Sumber Gambar: Instagram @info.semasa.my

Sumber Gambar: Instagram @info.semasa.my

Sumber Gambar: Instagram @info.semasa.my

Sumber Gambar: Instagram @info.semasa.my

Tambah orang ramai lagi, mereka tidak sabar untuk mengetahui apakah kesudahan nasib pemandu kereta Proton Persona itu kerana tindakkannya boleh menyebabkan kec3deraan lebih teruk berlaku kepada penunggang motosikal tersebut.

sumber: thevocket