May 21, 2022

‘Tak Semua Seku4t Itu’- Netizen Seb4k Lihat Ebby Yus Mampu Tersenyum Kongsi Detik Rumah H4nyut

Sebelum ini, pelakon dan juga pelawak, Ebby Yus memaklumkan bahawa rumahnya yang terletak di Kuala Langat, Selangor telah musn4h dih4nyutkan 4rus der4s dalam benc4na b4njir yang berlaku hujung minggu lalu.

Terbaharu, Ebby Yus telah berkongsi detik-detik kejadian tersebut dalam satu temubual di program MeleT0P semalam. Menurut Ebby, pada awalnya beliau sedang memantau pemasangan wallpaper di rumah idamannya itu sebelum dihubungi oleh seorang ustaz untuk menyertai misi bantuan b4njir.

Lalu, Ebby pun bertolak ke Kapar untuk memberikan bantuan dan tidak lama kemudian dirinya dihubungi tukang buat rumah mengatakan bahawa rumahnya itu dimasuki air serta mulai senget. Ebby red4 dengan ket3ntuan takdir apabila rumah yang dibina selama 4 tahun secara perlahan-lahan itu lenyap sek3lip mata.

Walaupun masih boleh tersenyum menceritakan detlk tersebut, dapat didengar Ebby cuba men4han seb4k. Malah, Nabil dan Kak Lina selaku hos juga tidak dapat men4han air mata. Perkongsian tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen berslmpati dengan nasib Ebby.

Bukan itu sahaja, para netizen juga kagum kerana Ebby tetap t4bah walaupun telah berdepan dengan pelbagai dug4an dalam hidup seperti saklt. Difahamkan, Ebby telah mengalami keruglan sekitar RM200,000.

sumber: thevocket